Author Topic: Yeşil Detoks  (Read 1055 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3765
    • View Profile
    • oyunsiteniz
Yeşil Detoks
« on: September 19, 2017, 09:07:42 PM »
Yeşil Detoks

Detoksta sıvı tüketimi çok önemlidir. Detoks sırasında düzenli ve bol miktarda su tüketilmelidir. Su içmek, vücutta yorgunluk ve hormonal değişikliklerden  dolayı oluşabilecek ödemin atılmasını da sağlar. Ortalama olarak vücut ağırlığımızın her kilosuna karşılık günde 30 ml su tüketmemiz gerekir. Mesela 60 kg ağırlığında bir insan 60x0,3=1,8 lt yani ortalama 7 veya 8 bardak su tüketmelidir.

Vücudumuzun yaklaşık %70 i sudan oluşur, hücrelerin yaşamsal faaliyetleri, vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesi vücudun su dengesinin korunması ile mümkündür. Su içmek, sindirim sisteminden atık maddeleri ve toksinleri atmayı kolaylaştırır. İnsanların detoks süreci sırasında su tüketimlerinin doğru olması çok önemlidir çünkü yeterli miktarda su tüketilmezse vücutta dehidrasyon yani su yitimi yaşanabilir. Günümüzde insanlar işlenmiş gıdalar, yağlı ve unlu gıdalar ve aşırı et ağırlıklı beslendiğinde bağırsak duvarına kalıntılar yapışır. Bağırsaklar, sindirim sistemimizde mideden sonra gelen, besinleri parçalayarak kana geçmesini sağlayan en önemli organlarımızdır. Bağırsaklarımız işlevini tam olarak yerine getiremezse vücudumuz çeşitli sorunlar yaşar. Bedenimizden atılması gereken  toksik maddeleri de emmeye başlayan bağırsaklar ,şişkinlik, kabızlık, kilo alma ,yorgunluk hissi,depresyon gibi çeşitli rahatsızlıklara sebep olmaktadır. Detox yapmak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır.

Detox sırasında hem kolaylıkla tüketebileceğimiz hem de öğün yerine geçebilecek en harika alternatif yeşil detox çorbasıdır. Yeşil detoks çorbası içeriğindeki sebzelerde meyve sularına oranla çok daha az şeker vardır. Yeşil sebzeler bize daha fazla enerji verir ve vücudu detoks’larken daha iyi arındırır. Yeşil yapraklı sebzelerin içerdiği klorofil maddesi sağlıklı hücrelerin üretiminde önemli rol oynar. Yeşil detox çorbası içeriğindeki pırasa doğal bir idrar söktürücüdür. Bu sebze, vitamin, mineral ve lif açısından oldukça zengin olan içeriği sayesinde sindirimi geliştirir. Yeşil detoks çorbası içeriğindeki ıspanağın yapraklarında yüksek oranda demir, iyot, kalsiyum, klorofil, A, C ve K vitamini yer alır. Ispanak folik asit te içerir. Detox çorbası içeriğindeki brokoli hücre yapısını koruyarak vücudu kanser gibi hücre yapısını değiştirerek ilerleyen hastalıklara karşı koruma sağlar. Aynı zamanda içerdiği yüksek miktarda besin lifi ile sindirime yardımcı olur. Brokolinin sindirim, özellikle mide için bir diğer faydası vücut tarafından mide zarını korumak için kullanılan ''izotiosiyanit''üretimine destek olmasıdır.

Detox çorbası içeriğindeki sarımsakta gerçekten muhteşem özelliklere sahiptir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve aynı zamanda vücuda oksijen sağlamak sarımsağın en önemli faydalarındandır. Sarımsak kan damarlarının genişlemesine yardımcı olur ve böylece kan dolaşımının daha kolay olmasını sağlar. Detox çorbası içeriğinde bulunan soğan, kükürt içeren amino grup asitleri barındırır. Güçlü bir C vitamin kaynağıdır. Vücudu kadmiyum, kurşun ve arsenik gibi tehlikeli metallerden arındırmakta ve vücudu temizlemektedir.

Detox çorbamıza eklediğimiz maydanozdaki flavanoidler beyni koruyup hafızayı güçlendirir ve ileride ortaya çıkabilecek sinir sistemi rahatsızlıklarını azaltabilir. Maydanozda bolca bulunan klorofil, mide ve bağırsaklarda yiyeceklerle gelen aflatoksin gibi zehirli ve kanserojen maddelere bağlanarak bunların vücutta emilmesini engeller ve dışkı ile vücuttan atılmasını sağlar. Bu yazdıklarımız yeşil detox çorbası içeriğinde bulunan sebzelerin sadece bir kısmını oluşturmaktadır. Sizlere tüm bu faydalı sebzeleri tek bir formül içerisinde toplayan, harika, sağlıklı, pratik ve lezzetli 2 dakika içerisinde hazır ve içilebilir hale gelen bir detoks çorbasından bahsedeceğim;

Harminna marka 'Green Detox Soup'' yani hazır yeşil detox çorbası, tamamen doğal, katkısız, mevsiminde yetişen sebzelerin kapalı sistem fırınlarda kurutularak toz haline getirilmesi ile elde edilen sebzeler ile detox için  faydalı gıdaların birlikteliğinden oluşan bir detox çorbasıdır. Sizin de bu özel sağlıklı ve lezzetli hazır detox çorbası deneyimini yaşamanız dileğiyle...

Makale: Şebnem Uçarkuş
Web: Dogaldogadan.com
imza: Oyun - Forum