Author Topic: Genital Enfeksiyonlarda Belirti ve Tedavi  (Read 1046 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3766
    • View Profile
    • oyunsiteniz
Genital Enfeksiyonlarda Belirti ve Tedavi
« on: October 15, 2018, 09:07:19 PM »
Genital Enfeksiyonlarda Belirti ve Tedavi

Genital bölgede meydana gelen enfeksiyonlar üreme fonksiyonunu derinden etkilemektedir. Bölgedeki dokuya aşırı derecede zarar veren bu enfeksiyonlar son derece ciddiye alınmalıdır. Özellikle kadınlarda genital bölge vücudun iç kısmı ile dış dünya arasında bir koridor gibi yer almaktadır. Bu nedenle genital enfeksiyonlar dikkat edilmediğinde daha büyük rahatsızlıklara yol açmaktadır. Genital bölgede başlayan bir enfeksiyonun yayılarak karın içi bölgeye kadar ilerleme potansiyeli bulunmaktadır. Özellikle henüz adet dönemine gelmemiş olan çocuklarda ve menopoz geçirmiş yetişkinlerde vajinal akıntılar meydana gelmemektedir. O yüzden bu grupta yer alan kişiler vajinal enfeksiyonlara daha yatkın kişilerdir. Bu nedenle bu grupta yer alan kişilerin ekstra dikkat etmesi gerekmektedir.

 

Genital Enfeksiyon Belirtileri

Birçok genital enfeksiyon türü bulunmaktadır. Ancak çoğunda hemen hemen aynı belirtiler ortaya çıkmakta ve hemen hemen aynı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Hafif ve orta şiddetli enfeksiyonlarda genel olarak vajinal bölgede kaşıntı, vajina ve etrafında şişlikler, idrar ve cinsel ilişki sırasında aşırı ağrı, kızarma, vajinal ağrı, genital bölgede döküntü görülmektedir. Bunun yanı sıra en önemli belirtilerin başında ise vajinal akıntı gelmektedir. Bu akıntı son derece yoğun ve gri renkte olmaktadır. Enfeksiyonun belirtileri özellikle regl döneminde ve bu dönemden bir önceki haftada ortaya çıkmaktadır. Mantar enfeksiyonu olan hastalar, meydana gelen vajinal akıntının peynir gibi göründüğünü tarif etmektedir.

 

Genital Enfeksiyon Tedavileri

Genital enfeksiyonlar; vulva enfeksiyonları, siğiller, uçuklar, bartolin absesi, mantar, bakteri, parazit, rahim ağzı enfeksiyonu, klamidya enfeksiyonları, mikoplazma enfeksiyonları, bel soğukluğu, rahim için iltihabı, pelvik enflamatuar ve daha birçok şekilde ortaya çıkabilmektedir. Bazı durumlarda tedaviye gerek duyulmaz ve ortaya çıkan enfeksiyon yaklaşık olarak 2-3 hafta içerisinde ortadan kalkmaktadır. Genital enfeksiyonların birçoğunda ilaç tedavisi ile rahatsızlık giderilebilmektedir. Özellikle enfeksiyona neden olan bakteriye ya da virüse karşı etkili olan antibiyotiklerin kullanılması en yaygın tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Uçuk gibi bazı rahatsızlıkların ise kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. Bu durumlarda rahatsızlığın neden olduğu tedavi ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilir ve enfeksiyonun yayılması önlenebilmektedir.

 

Op. Dr. Seval Taşdemir
Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı
www.fertijin.com.tr
https://www.facebook.com/drsevaltasdemir
https://www.instagram.com/drsevaltasdemir
imza: Oyun - Forum