Home » Makyaj Teknikleri » Hangi Kozmetik Ürünlerini Tercih Etmeliyiz?

Hangi Kozmetik Ürünlerini Tercih Etmeliyiz?…

Kozmetik; Kadınların bakımlı ve güzel görünmek adına en sık başvurdukları yöntemlerden biri kozmetik kullanımı. Bu nedenle de cildin istek ve ihtiyaçlarına uygun her gün yeni ürünler tüketicinin kullanımına sunuluyor.

Ancak bu ürünler içerisinde dermo-kozmetikler içerikleriyle farklı özelliklere sahipler. İlaç ve kozmetikler arasında yer alan bu ürünler, birçok yapay ürüne oranla çok daha sağlıklı, ciltle uyumlu ve etkililer.

“Dermo-kozmetikler, diğer adıyla ‘kozmesötikle'” olarak adlandırılan bu yeni maddeler, kozmetiklerle ilaçlar arasında geniş bir yelpazede yer alıyor. Dermo-kozmetikler, kozmetik ürünler gibi topikal olarak yani deri üzerine sürülerek uygulanıyorlar; ancak derinin biyolojik fonksiyonlarını etkileyen maddeler içeriyorlar”

Yaşam süresini uzatmak, bunu yaparken de genç ve sağlıklı kalmak insanların her zaman vazgeçilmez bir arzusu. Cilt, sağlığın aynasıdır; hayat boyu pürüzsüz, lekesiz ve kırışıksız bir cilt istenir. Özellikle kadınların her zaman bakımlı ve güzel olma istekleri kozmetiklere olan ilgiyi gün geçtikçe artırıyor. Bu konudaki yoğun istek, kozmetik araştırmacıları ve üreticileri cildin istek ve ihtiyaçlarına uygun yeni hammaddelerin ve yeni tekniklerin geliştirmesine yöneltti. Her gün artan sayıda yeni ürün piyasaya sunuluyor.

Günümüzde deri ve deri eklerinin bakımı, temizliği, dekoratif olarak görünümünün değiştirilmesi gibi pek çok amaca yönelik olarak sayısız ürün üretiliyor ve kullanılıyor. Ancak değişen kültürel ve ekonomik koşullar, ilerleyen bilim ve teknoloji ile bireylerin kozmetiklere bakış açıları ve beklentileri farklılaştırdı. Bu konu araştırmacıları biyolojik aktiviteleri daha iyi olan yeni etken maddelerin, yeni tekniklerin keşfine ve kullanımına yöneltti. Bu heyecanla geliştirilen ve “Dermo-kozmetikler”, diğer adıyla “Kozmesötikler” olarak adlandırılan bu yeni maddeler, kozmetiklerle ilaçlar arasında geniş bir yelpazede yer alıyor.

Dermo-kozmetikler, kozmetik ürünler gibi topikal olarak yani deri üzerine sürülerek uygulanıyorlar; ancak derinin biyolojik fonksiyonlarını etkileyen maddeler içeriyorlar. Başka bir tanımı da şöyle yapılabilir; istenilen kozmetik sonuca gösterdikleri fizyolojik etki ile ulaşan, deri ve deriye bağlı oluşumların yapı ve fonksiyonlarını olumlu yönde etkileyen, biyolojik aktivitesi olan veya olduğu iddia edilen madde veya ürünler olarak tanımlanabilir.

Dermo-kozmetiklerin bir dermatoloji uzmanı veya bir plastik cerrah tarafından tavsiye edilmesi daha uygun. Ancak bu mutlaka gerekmiyor. Hekim, kişiyi tam olarak muayene ettikten sonra cilt tipine ve gereksinimlerine uygun bir ürün ya da ürünleri tavsiye edebilir. Ancak eczacılarımız da bu anlamda son derece bilinçli olarak kullanıcılara yol gösteriyorlar. Özellikle eczanelerinde dermo-kozmetik bulunduran eczaneler bu anlamda önemli bir hizmet veriyorlar. Dermo-kozmetik eczaneler artık bünyelerinde güzellik uzmanlar da barındırıyorlar ve bu kişiler daha doğru ürün seçiminde yardımcı oluyorlar.

Günümüz dermo-kozmetik çağında piyasada çok çeşitli ürün ve markalar bulunuyor. Kullanılan ürün grupları arasında en çok tercih edilen ürünler temizleyiciler, anti-aging bakım ürünleri, göz çevresi ürünleri. Anti-aging ürünlerin hem gündüz kullanılan nemlendiriciler hem de gece özel bakım kremleri özellikle tercih ediliyor. Cildin sıkılık ve elastikiyetini artıran, kollajen dokuyu canlandıran, cilde ışıltı ve canlılık veren ürünler şu an en popüler ürünler kategorisinde. Son zamanlarda göz çevresindeki torbalanma ve morluklara karşı kullanılan ürünler çok revaçta.

En popüler dermo-kozmetiklerin başında gelen markalardan biri DDF (Doctor’s Dermatologic Formula). New York’un önde gelen dermatologlarından Dr. Howard Sobel ve Elaine Linker’in önderliğindeki ekibin geliştirdiği DDF, ‘temizle, koru, iyileştir’ ilkesiyle Türkiye’de üç yıldır bulunuyor. DDF, dermatolojik etkisi kanıtlanmış etken maddeler içeren tescilli formüllerle geliştirilmiş altı ürün serisi ve 40 referans ürünü ile dermokozmetik alanında en geniş ürün skalasına sahip markalardan biri.

Akne/Yağlı Ciltler Serisi, Anti-Aging Restorative (Yaşlanma Etkilerini Onarıcı) Serisi, Anti-Aging Preventative (Yaşlanma Etkilerini Önleyici) Serisi, Hassas/Allerjik Ciltler Serisi, Hiper Pigmentasyon (Leke) Serisi, Body/Sun (Güneş ve Vücut Ürünleri) Serisi olarak belirlenmiş altı farklı ürün serisinde zengin seçenekleri olan 40 ürünü içinde barındırıyor. DDF ürünleri temizleme, nemlendirme, gece bakımı, göz çevresi ürünlerinin yanı sıra tonik, serum, peeling ve maske ile destekleniyor.

Temel cilt bakımı beş aşamadan oluşuyor. Temizleme, gündüz bakımı, gece bakımı, göz çevresi bakımı ve maske. Her kişi sabah ve akşam mutlaka cilt tipine uygun bir temizleyici ile temizleme yapmalı. Temizleme ürünleri daha çok su ile durulanabilen cins temizleyiciler (gel, krem veya köpük) olmalı. Temizleme sırasında bol su kullanılmalı ve cilt arındırılmalı.

Yüz tamponlanarak kurulanmalı. Temizleme sonrası eğer tercih ediliyorsa cilt tipine uygun tonik kullanılabilir. Hemen akabinde göz çevresi bakımı yapılmalı. Göz çevresinde çizgi açıcı bir ürün kullanılacaksa önce o ürün sürülmeli; 2-3 dakika emilim zamanı bırakıldıktan sonra arkasından göz çevresi için kullanılacak olan ürün sürülmeli. Ardından cilt tipine uygun nemlendirici uygulanmalı. Yaz ve kış tüm zamanlarda sabahları dışarı çıkmadan en az 20 dakika önce mutlaka nemlendiricinin üzerine güneş koruyucu bir ürün sürülmeli veya kullanılan nemlendirici içerisinde güneş koruma faktörünün bulunmasına dikkat edilmeli. Güneş koruyucu gün çerisinde her 2-3 saatte bir yenilenmeli.

Akşam ise cilt temizlenip göz çevresi bakımı yapıldıktan sonra eğer kullanılacaksa cilt tipine uygun bir serum kullanılmalı ve ardından gece bakımı için özel olarak formüle edilmiş gece kremi sürülmeli. Bu işlem yatmadan en az 1 saat önce yapılmalı.

Günlük bakımın yanı sıra haftalık cilt bakımı da çok önemli. Mutlaka haftada bir kez cilt tipine uygun maske ile cilt derinlemesine temizlenmeli ve nemlendirilmeli. Haftada bir kez peeling de ölü hücrelerin cilt üzerinden temizlenmesi açısından çok önemli. Cilt ne kadar temiz, ölü hücrelerden arındırılmış olursa, kullanılan dermo-kozmetik ürünlerin emilimi, etkinliği o kadar fazla olur.

Türkiye’de yüzde 11 büyüme ile 2 milyar doları bulan kozmetik sektörünün yaklaşık 900 milyon dolarını dermo-kozmetolojik ürünler oluşturuyor. Dermo-kozmetik sektör şu an tüm dünyada çok hızlı büyüyen bir sektör olarak dikkat çekiyor. Bütün firmalar bu alanda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyorlar. Türkiye’de de her geçen gün piyasaya değişik dermo-kozmetik ürünler giriyor. Bu pazar büyümeye çok açık bir pazar olarak geleceğin büyük ekonomik değerini oluşturuyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

teşhir ekipmanları eskisehirhaber26.com Rüya Tabirleri rfid