Home » Genel » Yoğurt Kürü

Akdeniz yemek kültürüyle Fransız ve Hindistan yemek kültürünün merkezinde bulunan yoğurt, sağlıklı ve aç kalmayarak kilo vermenin kilit besini. Bana inanmıyorsanız, Mireille Guilliano’nun söylediklerine kulak verin derim. Mireille Guilliano, ‘Fransız Kadınlar Niçin Kilo Almaz’ adlı kitabında, yoğurdun Fransızların kilolarını korumaktaki en önemli sırrı olduğundan bahsediyor. Açlığı kontrol altında tutan yoğurdun her öğün tüketilebileceğinden bahseden yazar, Fransız kadınların özellikle kahvaltıda yoğurt yediklerini anlatıyor. Önceki akşam fazla kaçırmışlarsa demek, sindirsinler, aldıkları kaloriyi dengelesinler diye… Ağzınızın tadını bozmayarak ve keyfinizi kaçırmayarak kilo vermenize yardımcı olacak enfes yoğurt kürü tarifini paylaşmadan önce, “Neden yoğurt tüketmeliyiz?” sorusunu dört maddede özetleyelim:

1. Kemiklerin Dostu: Kalsiyum ve D vitamini içeren yoğurt, kemiklerin büyümesinde ve güçlenmesinde önemli rol oynuyor. ‘Doğal kemik ilacı’ yoğurdu düzenli ve bolca tüketin ki, osteoporoza, yani kemik erimesine yakalanmayın.

2.Probiyotik Zenginlik: Bakterinin iyisi de kötüsü de vücudumuzda mevcut. Antibiyotik ile kötü bakteriler ortadan kalkarken, bağırsaklarımızdaki yararlı bakteriler de yok olabilir. Yoğurdun içerdiği dost bakteri olarak nitelendirilen probiyotikler, kabızlık sorununu hafifleterek sindirim sistemini rahatlatıyor ve bağışıklığı güçlendiriyor.

3.Vitamin ve Mineral Deposu: Yoğurt, bağışıklık sistemini güçlendiren E vitamini, görme fonksiyonumuz olumlu etkileyen A vitamini ve vücudun enerji dengesini ve sinir iletimini sağlayan B vitamini içeriyor.

4.Kilo Kontrolü: Protein ve kalsiyum açısından zengin olan yoğurt doyurucu bir besin. Özellikle karın bölgemizdeki yağların yakımını hızlandıran ve kilo dostu olarak nitelendirilen yoğurt, egzersiz sonrası için harika bir gıda. Günde 1 kâse süzme yoğurdu egzersiz programınıza dâhil etmeyi unutmayın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https://mapos.com.tr replika saat eta saat eskisehirhaber26.com türk takipçi satın al